3D, holografie, Pepper's Ghost. Zien is geloven.


Pepper's Ghost
Carillon heeft z'n sporen verdiend  met de productie van stereo 3D-films, maar we kunnen ook  de meest  recente ontwikkelingen op het gebied van 3D presentatietechniek: holografische projectie aanbieden.
Holografische projectie is een oude theater techniek, ook bekend als Pepper’s Ghost, genoemd naar de 19e eeuwse uitvinder John Henry Pepper, die voor de ogen van verbijsterd publiek geesten kon laten verschijnen.

Nu heeft deze presentatievorm zich ontwikkeld tot een volledig nieuwe 3D beleving. Het onmogelijke kan zichtbaar gemaakt worden. Live bij een zaaloptreden, of als een permanente opstelling in een museum of op een beurs.

Carillon heeft deze techniek bijvoorbeeld toegepast in 2001, bij een exhibit in de Heineken Experience. Een beleving als publiekstrekker waarbij we de uitvinder van Heineken's A-gist virtueel in zijn laboratorium weer tot leven hebben gebracht. Een combinatie van video, bewegend decor en collectie.

Naast gebruik in pretparken is een inmiddels spraakmakende toepassing het virtueel aanwezig laten zijn van personages bij zaaloptredens, waarbij interactie met presentatoren en publiek voor een tot de verbeelding sprekend gebeuren leidt. Levend 3D zonder speciale technieken en brillen.

De illusie van holografie ontstaat door projectie op een halfdoorlaatbare spiegel die dankzij een uitgekiende belichting samen met de realistische achtergrond een nieuwe visuele dimensie toont.

Deze techiek is in alle formaten uit te voeren, van volledige theaterpodia tot handzame museumexhibits. We kunnen het tot in detail uitleggen, tot en met alle benodigde techniek.