Nieuws
2 oktober 2016
65 jaar na dato. Op 2 oktober 1951 was de eerste Nederlandse tv-uitzending. Met als film van die avond de Carillon documentaire "Het Lied van de Klok". Nu weer geheel gerestaureerd hier terug te zien! 

All about the casting of the bells for the St. Martin’s Episcopal Church in Harlem, New York (on the corner of Lenox Avenue and 122nd Street). 
The Royal Bell Casting Foundry in the Netherlands was commissioned to build the carillon, which was installed in 1949. The carillon, considered the second largest in the world after Riverside Church, was visited by Queen Juliana of the Netherlands in 1952 and by Queen Elizabeth for the dedication in 1954.
 11 mei 2015
De interactieve website die we voor Nutricia Advanced Medical Nutrition ontwikkeld brengt congressen en symposia online.

Nutricia ondersteunt een groot aantal wetenschappelijke congressen per jaar. Tijdens deze congressen worden wereldberoemde wetenschappers uitgenodigd om aan een select aantal professionals in de gezondheidszorg de nieuwste inzichten op het gebied van medische voeding te presenteren.
Vaak zijn de onderwerpen interessant voor een groter publiek dan het beperkte aantal congresgangers. En daarnaast was er de behoefte om de presentaties op een zelf te bepalen tijdstip nogmaals te zien.
 
Carillon loste dit voor Nutricia op door het ontwikkelen van een dynamische website waar de sprekers samen met de door hun gepresenteerde Powerpoint beelden in hoge resolutie gevolgd kunnen worden.
 
De professionele bezoeker kan kiezen uit verschillende presentaties binnen een interessegebied en zich abonneren op de nieuwste symposia.
Nutricia krijgt hiermee tevens inzicht in de interesse van hun wereldwijde bezoekers.
 
Carillon combineert opnames van de presentatoren en de illustrerende dia’s tot een interactieve presentatie op een speciaal daarvoor ontwikkelde website. 

Wellicht is een soortgelijke toepassing ook voor uw organisatie interessant. Een korte clip kunt u hier bekijken, maar graag vertellen wij u meer over de mogelijkheden.7 mei 2015
Een video over de samenwerking tussen het dorp Ter Apel, het COA en andere partners in de asielketen. Hier een korte clip.

Wethouders Wietze Potze en Ginie Luth van de gemeente Vlagtwedde en Gerard Bakker, bestuursvoorzitter van het COA, sloegen woensdag 29 april de eerste paal van de nieuwbouw van de opvanglocaties voor asielzoekers. Ter Apel huisvest daar al 20 jaar lang asielzoekers, onder andere in een oude NAVO-loods en caravans.
Nieuwbouw was noodzakelijk. En daarbij een goede voorlichtingscampagne om het dorp Ter Apel meer bij het asielcomplex te betrekken. Onderdeel van deze campagne is een video over de impact van het asielcomplex op het dorp in positieve zowel als negatieve zin, en wat er gedaan wordt om de negatieve gevolgen zo veel mogelijk weg te nemen.
In Vlagtwedde is de film op een informatieavond al in première gegaan. Het COA zal de video ook inzetten bij voorlichting aan andere gemeenten.

 24 april 2015
De kraanvogelsimulator staat in Bourtange. Onderdeel van "Terra Mora" dat we samen met Perspekt Studios produceerden. Een korte video is hier te zien.3 juli 2014
Opnames voor Bourtange gemaakt in het natuurgebied Fochteloerveen (een impressie). Het gebied, het weer en de acteurs waren fantastisch.18 juni 2014
De op te richten gemeente Westerwolde (nu nog Bellingwedde en Vlagtwedde) krijgt het Cittaslow Internationaal keurmerk. Een kort video-visitekaartje van dit bijzondere stukje Nederland.6 juni 2014
Op de Provada vastgoedbeurs persenteeert de regio Utrecht zich in een opvallende stand. Voor Hypsos maakten we een fiets-experience en verschillende interactieve videos.2 juni 2014
De eerste beelden van het Bourtange Bezoekerscentrum project. Hier de trailer met een impressie van de Slag om Bourtange 2014.

Vlakbij de Duitse grens, in het prachtige Westerwolde (Zuid-Oost Groningen),ligt de vesting Bourtange.Een uniek historisch verdedigingswerk dat zijn gelijke niet kent. Heden en verleden gaan perfect samen in deze kleine, sfeervolle vestingstad.

In 1580 gaf Willem van Oranje opdracht om op een zandrug in het Bourtangermoeras, op de grens met het huidige Duitsland, een fort aan te leggen. In 1593 werd de vesting in opdracht van Willem Lodewijk van Nassau opgeworpen. Tussen 1593 en 1851 was Bourtange een belangrijke vesting. Toen de vesting in 1851 werd opgeheven ontstond een agrarisch dorp. Slechts een aantal gebouwen herinnerden nog aan de glorie van vroeger. In de jaren zestig van de vorige eeuw nam de gemeente Vlagtwedde het initiatief om de vesting te reconstrueren. Het plan werd uitgevoerd tussen 1967 en 1992. Wallen werden opnieuw opgeworpen, grachten werden gegraven en soldatenbarakken werden gebouwd. Bezoekers van het Bourtange van nu wanen zich eeuwen terug in de tijd. Maak kennis met de vesting die nooit werd ingenomen... Wellicht tot ziens in het jaar 1742!

Meer over Bourtange, de brochure17 april 2014
Na de watersnoodramp van 1953 werden door Noorwegen 326 woningen aan het getroffen gebied gegeven. Eén ervan staat nu als 1e venster van De Canon in het Nederlands Openluchtmuseum
Hier een korte impressie van de opening en van de beeld-en geluidservaringen die we in de woning toegepast hebben.10 maart 2014
Op 6 maart 2014 opende Zijne Majesteit Koning Willem Alexander het volledig heringerichte Kaasmuseum in Alkmaar.
Voor het museum maakten we een Pepper's Ghost over een dag in het leven van een Noordhollandse kaasboerderij.